Elliot Fernández

Berlusconi plega

Publicat el: 08/11/2011 | Actualitzat el:

El President de la República italiana, Giorgio Napolitano, ha anunciat públicament que Silvio Berlusconi, president del Consell de Ministres, presentarà la seva dimissió un cop aprovades les mesures anti-crisi imposades per la Unió Europea. La setmana vinent, doncs, Il Cavaliere posarà fi al seu mandat envoltat de polèmiques, amb escàndols sexuals i processos judicials pendents de resoldre’s.

Berlusconi ha perdut aquesta tarda la majoria parlamentària que li donava suport des de les eleccions de 2008. Com a conseqüència d’aquest fet, seguint els procediments establerts per la Constitució, el President de la República està obligat a iniciar converses amb els diferents líders polítics per formar un nou Govern.

En alguns municipis italians, com ara Bolonya, ja s’està celebrant la renúncia de Berlusconi, amb un brindis i festa a les places públiques.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC