Blog independent i vida a Catalunya

El Centre d’Investigació de l’Opinió Pública (CEO) de Catalunya ha donat a conèixer avui els resultats de la seva nova enquesta, que s’ha realitzat del 7 al 27 d’abril.

Segons l’enquesta, el nombre de partidaris de la independència de Catalunya va ser del 48%, els contraris, del 43,7%. Així, la idea de la independència torna a guanyar més vots a favor que en contra. Captura-de-pantalla-2018-05-11-a-les-11.30.13-11113030

Val a dir que l’anterior enquesta, publicada al febrer, mostrava una forta caiguda del nombre de partidaris de la independència fins a un mínim històric: un 40,8% a favor i un 53,9% en contra.

Amb una formulació més detallada de la pregunta, amb l’addició d’opcions addicionals, l’opinió dels catalans es distribueix de la següent manera:

Catalunya com a regió dins de l’estat espanyol (és a dir, l’eliminació de l’estatus actual d’autonomia) – 6,3%;
Autonomia dins d’Espanya (estat actual) – 24%;
Assignatura dins l’Espanya federal (augment de l’autonomia) – 22,4%;
Estat independent – 40,8%.

Així, el 63,2% dels catalans insisteix en una major autonomia per a la seva regió respecte a la situació actual, i només un 30,3% està d’acord amb l’statu quo o volen menys autonomia.

L’enquesta del CEO també mostra les preferències electorals dels catalans. En cas de noves eleccions al Parlament de l’autonomia, els partits que donen suport a la República Catalana independent podrien mantenir la seva majoria, o fins i tot reforçar-la amb diversos escons.
El partit independentista més radical, la CUP, seria el més beneficiat de les noves eleccions i podria doblar els seus 4 escons parlamentaris actuals.

DENUNCIA AQUEST ANUNCI POLÍTICA DE PRIVACITAT

Com es pot explicar aquest augment dels sentiments separatistes en un temps relativament curt? Pel que sembla, l’augment de les mesures repressives del govern central d’Espanya en relació als polítics i activistes catalans.
L’enquesta s’ha fet després de la detenció de cinc polítics més d’entre els organitzadors del referèndum del 2017, així com la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya i l’inici del procés de la seva extradició a la justícia espanyola.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.