Elliot Fernández

Dan Gilmor periodista d’Internet

Publicat el: 24/11/2008 | Actualitzat el:
Dan Gilmor, durant una conferència. Fotografia: Joi Ito (https://www.flickr.com/photos/joi/

Dan Gilmor, durant una conferència. Fotografia: Joi Ito (https://www.flickr.com/photos/joi/

Interessants reflexions del periodista nord-americà Dan Gilmor realitzades durant una entrevista en un diari espanyol. Gilmor parla sobre el periodisme ciutadà, el fenomen dels blogs i del futur del periodisme en l’era d’Internet. Em quedo en un parell d’idees.

Gilmor està en contra de controlar i regular els blogs, com pretén el Parlament Europeu. Segon el periodista aquesta proposta és un clar atac a la llibertat d’expressió. Sobre la polèmica entorn a la figura del periodista ciutadà, Gilmor afirma que aquest fenomen no suposa una amença per la professió periodística perquè a diferència del ciutadà la funció del periodista és “ayudar a la gente a encontrar información veraz y saber distinguir lo útil de lo que no lo es”. “El periodista debe ser un guía de la información que hay ahí fuera y eso supone valorar, puntuar a la gente y no infravalorarla.”

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC