Elliot Fernández

Defensem el programari lliure per fer un món més just

Publicat el: 30/05/2011 | Actualitzat el:

El programa Latituds de Televisió de Catalunya va emetre aquest diumenge un reportatge sobre el ciberactivisme. Per qui no ho sàpiga, el ciberactivisme es refereix a aquells moviments socials que fan ús de les noves tecnologies vinculades a Internet per dur a terme una acció de protesta. Tot just és el que està passat aquests dies a casa nostra arrel de les manifestacions del Moviment 15-M i les posteriors acampades per tot el país. Aquest moviment va néixer de la xarxa i en fa ús d’ella per difondre les seves accions.

Però el ciberactivisme no és quelcom nou ni sorgeix amb les acampades del 15-M. Hi ha infinitat de grups de persones que des de fa anys promouen una diversitat molt gran de protestes des de la xarxa. Un dels ciberactivismes més actius i potents a la xarxa és aquell que lluita per promoure i estendre l’ús del programari lliure. Aquest aspecte és en el que el programa Latituds posa èmfasi. Hem de prendre consciència de la importància de prevenir el programari lliure, perquè Internet està fet ell mateix amb programari lliure.

http://www.tv3.cat/ria/players/3ac/evp/Main.swf

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC