Elliot Fernández

Espanya (i d’altres països europeus) ja ha signat l’ACTA

Publicat el: 29/01/2012 | Actualitzat el:
Parlament Europeu

Àustria, Bèlgica, Bulgaria, República Txeca, Dinamarca, Finlàndia, França, Grècia, Hongria, Irlanda, Itàlia, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia, Espanya, Suècia i el Regne Unit ja han signat el tractat d’ACTA. Recordem què és aquest tractat antipirateria:

  • L’Anti-Counterfeiting Trade Agreement converteix als proveïdors de servei d’Internet (Telefònica, ONO, Jazztel, etc.) en la policia privada dels drets d’autor i els responsabilitza de les accions dels seus clients.
  • Imposa sancions penals (presó) per conceptes poc clars relacionats amb la infracció dels drets d’autor.
  • L’aprovació de ACTA ha passat per damunt de qualsevol procés democràtic, negociant-se a esquenes del ciutadà i de tots els membres del Parlament Europeu. i de Tots els MEMBRES del parlament Europeu.
Campanya contra el tractat anti-pirateria

Campanya contra el tractat anti-pirateria

L’associació en defensa d’Internet i les llibertats dels ciutadans La Quadrature du Net ens proposa una sèrie d’accions que podem fer per pressionar als eurodiputats per tal què no acceptin ACTA. Sembla que encara hi ha marge de maniobra per rebutjar ACTA des del Parlament Europeu, tot i les pressions de la pròpia Comissió.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC