Elliot Fernandez
*Avís de cookies: utilitzem cookies de tercers per millorar la gestió d'aquest web.

Exposició: “República, Universitat i Autonomia”

Ahir es va inaugurar oficialment l’exposició “República, Universitat i Autonomia” que es pot visitar fins a finals d’Octubre al al vestíbul principal de l’Edifici Històric de la UB (Gran Via, 585) de 9 a 21 h. Organitzada per la Universitat de Barcelona ha estat comissariada pels professors Francisco Gracia i el catedràtic Josep M. Fullola, del Departament de Prehistòria, Història Antiga i Arqueologia, juntament amb el catedràtic Jordi Casassas, del Departament d’Història Contemporània.

L’objectiu d’aquesta exposició és presentar la gestació i el desenvolupament de la Universitat Autònoma de Barcelona (no confondre amb l’actual UAB) entre els anys 1933 i 1939, període que es pot definir com l’exponent de l’intent de renovació de les estructures de la universitat espanyola per superar els sistemes i l’organització de la docència desenvolupats a la Restauració, i d’equiparar el sistema universitari espanyol al model anglosaxó, considerat a la dècada del 1930 com el més avançat del món.

Àmbits de l’exposició:

Espero visitar-la algun dia d’aquesta setmana, segurament divendres, coincidint amb l’inici de la Fira del Llibre d’ocasió Antic i modern. En faré referència en aquest blog, per descomptat.

L'autor: Elliot Fernandez