Elliot Fernandez
*Avís de cookies: utilitzem cookies de tercers per millorar la gestió d'aquest web.

Joost entra al navegador

El Sistema Operatiu ha mort. Comença el domini del Navegador. El PC serà aviat una caixa buida amb el maquinari bàsic per poder accedir a Internet. En aquesta nova era el Sistema Operatiu perdrà la seva raó de ser. L’usuari només necessitarà el Navegador (Firefox, Chrome, Opera, Safari, Internet Explorer….) per accedir a Internet, on disposarà de sistemes operatius online (EyeOs), de complerts paquets ofimàtics (Google Docs), podrà llegir el seu correu electrònic (Gmail), desar els seus arxius, fotografies i documents (Wua.la, Dropbox), podrà compartir fotografies amb que vulgui (Flickr), vídeos (YouTube) i connectar amb les seves amistats (Facebook). Aquesta és l’estratègia de Google i d’aquí la seva aposta en aquests moments pel seu propi navegador, Chrome. Alguns es resisteixen a acceptar la realitat. Microsoft és el màxim representant d’una resistència que ho té tot a perdre. Projecten el seu futur amb una estratègia que els va dur a l’èxit, sí, però en el segle passat.

joost-channel-catalog

En aquesta guerra de posicions, tothom comença a moure fitxa. Un moviment significatiu és el que ha donat Joost, que des d’ahir permet visualitzar la seva àmplia col·lecció de vídeos i programes de televisió directament des del navegador. O sigui, ja no cal descarregar-se cap programa. Simplement entres al web de Joost i visualitzes el vídeo que vols veure. A Internet, com ho ha estat fent fins ara, mantenen la seva excel·lent qualitat de vídeo i so.

Per qui no ho conegui Joost va crear-se al 2006 com un sistema P2P amb el qual es distribuien programes de televisió i altres vídeos de forma gratuita (només cal registrar-se al seu web). Però fins ara per accedir-hi calia descarregar-se un programa. Ara ja tan només has de connectar-se al seu lloc web.

Actualització: Joost va deixar d’oferir els seus serveis al 2012.

L'autor: Elliot Fernandez