Elliot Fernández

La corrupció de la democràcia

Publicat el: 04/11/2010 | Actualitzat el:

El imperio del capital ha generado el secuestro de la democracia y su progresiva corrupción.

El aborrecimiento de lo público, la fragilización de lo comunitario, la volatilización del bien común, va acompañada de la entronización del individuo autotélico, del carrierismo y del imperio de la trampa, la evasión fiscal, y el desprestigio de la política.

L’autor d’aquestes frases és Fernando Álvarez-Uría, catedràtic de Sociologia de la Complutense de Madrid, a la presentació del llibre de José Vidal-Beneyto, La corrupción de la democracia (Libros de La Catarata, 2010), celebrada ahir (3 de octubre de 2010) al Círculo de Bellas Artes de Madrid.

Recomano molt llegir l’article d’Álvarez-Uria (publicat al web CuartoPoder). L’article, que és la seva intervenció en la presentació pública del llibre de Vidal-Beneyto, és un excel·lent anàlisi de la situació política i econòmica actual. Mostra com el capitalisme financer agressiu s’ha menjat el capitalisme industrial de tipus tradicional i els efectes negatius que aquest fet han tingut sobre l’Estat-nació i la pròpia democràcia.

Us recomano la seva lectura. I pels qui vulguin anar més enllà, el llibre de Vidal-Beneyto.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC