Elliot Fernández

La mort del DVD (i del format físic)

Publicat el: 15/10/2015 | Actualitzat el:
DVD

Paramount Pictures, un dels majors més importants d’Hollywood, acaba de liquidar el DVD i els altres formats físics que encara sobrevivien a l’era d’Internet. El vídeo sota demanda, d’accés gratuït o a pagament i multiplataforma ha matat definitivament el format físic. La Paramount acaba d’obrir un canal a YouTube (només disponible als USA) on es pot visualitzar sense pagar res un ampli catàleg de films, majoritàriament de la seva col·lecció de pel·lícules clàssiques. Aquest canal es diu The Paramount Vault.

paramount-pictures

L’estratègia dels estudis Paramount passa per atraure el públic més jove, acostumat a consumir el vídeo en qualsevol dispositiu, que no depèn dels horaris d’emissió de les cadenes de televisió i que es construeix la seva pròpia “programació” a mesura. Per això la Paramount ha decidit passar-se al núvol, oferir gratuïtament una part del seu catàleg, el més antic, i posar a pagament les pel·lícules d’estrena en les diferents plataformes de vídeo sota demanda.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC