# Eleccions Presidencials USA 2016
- 22 gener 2016 Bernie Sanders i la seva “revolució política”
Nascut l'any 1987 a Terrassa, sóc llicenciat en Història per la Universitat Autònoma de Barcelona i Màster en Història del Món per l'Institut Universitari d'Història Jaume Vicens Vives. Ara sóc emprenedor. Em dedico a programar pàgines webs a Hispantic. De tant en tant escric al meu blog.
Història d'Europa:
El feixisme va ser una ideologia de caràcter nacionalista i dictatorial. En un clima de violència política i social entre els anys 1919 i 1921, el feixisme es prepararà per l’assalt al poder. L’ascens definiu al poder del feixisme a Itàlia es produí l’octubre de 1922 després de produir-se la “marxa sobre Roma”.
Els vint anys que separen les dues guerres mundials (1918-1939) van ser una de les èpoques més inestables, políticament i econòmica, pel continent europeu. Analitzem l’evolució de les democràcies a l’Europa d’entreguerres.
La primera guerra mundial va obrir un període històric nou a Europa: el de les revolucions comunistes i social-democràtiques. La resposta revolucionària a la guerra va tenir com a principal focus Rússia i Alemanya el 1917 i el 1918.
La nova configuració del món després de la Primera guerra Mundial va ser decidida per les potències aliades. Però el final de la guerra no va portar un període de pau. Acabada la guerra van produir-se diversos esdeveniments que van tenir gran rellevància per l’Europa d’entreguerres.
D’entre les conseqüències més importants de la Primera Guerra Mundial la més tràgica va ser la mort de 12 milions de persones. Va ser la primera guerra on es va bombardejar la població civil. La guerra va suposar una gran desfeta econòmica i la desestructuració de bona part del centre d’Europa.
La Primera Guerra mundial va ser el primer conflicte armat d’abast mundial i que va tenir lloc principalment a Europa i al Pròxim Orient entre els anys de 1914 a 1918. Els dos bàndols enfrontats van ser per una banda les potències “centrals” i per l’altra les potències “aliades”.
L’imperialisme dels segles XIX i XX va tenir com a protagonistes principalment les potències europees com Gran Bretanya, França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, Rússia o Itàlia i van ocupar territoris en continents com Àfrica, Àsia i Oceania. També van tenir un paper destacat els Estats Units d’Amèrica i Japó.
Els dies 16, 17 i 18 de març de 1938, Barcelona va ser bombardejada per part de l’aviació feixista italiana. 80 anys després es recorden aquells bombardejos feixistes a la ciutat de Barcelona i d’altres punts del país.
Una vegada passat el període de les revolucions durant la primera meitat del segle XIX Europa s’encamina cap a la construcció d’un sistema d’equilibri de poder entre les diferents potències europees que tingué com a principal promotor i arquitecte el canceller alemany Otto von Bismarck.
El capitalisme industrial és una nova fase del sistema econòmic capitalista, que es desenvolupa al llarg del segle XIX. Amb aquesta nova etapa se supera el capitalisme comercial que es va originar a partir de finals del segle XIV i es va perllongar fins a precedir al capitalisme industrial.