Elliot Fernández

La Plaça del Canvi Climàtic

Publicat el: 12/04/2007 | Actualitzat el:

L’Ajuntament de Terrassa es torna a avançar als esdeveniments, aquest cop fent-nos saber a tots que el canvi climàtic ja és aquí. I es que fa uns dies el consistori va inaugurar la Plaça del Canvi Climàtic, abans coneguda com a Plaça del Progrés, al barri de Ca N’Aurell.

La nova Plaça del Canvi Climàtic és en realitat ni més ni menys que un espai àrid, quasi desèrtic, sense cap ombra ni vegetació a la vista i amb molt, molt de totxo i poc banc per seure. La intenció de l’Ajuntament ha estat amb la construcció de la nova plaça fer veure als terrassencs els efectes devastadors de l’escalfament de la terra. I no ho dubtem que així serà. Imaginem-nos per un moment què passarà d’aquí pocs dies amb la calor estiuenca. Un grup d’amigues d’entre 65 i 75 anys que acostumen a sortir una estona a passejar pels voltants de la zona s’acosten a la Plaça del Canvi Climàtic a descansar una estona, buscant una ombra i un banc o­n refugiar-se. La crua realitat del canvi climàtic les farà veure que els espais d’ombra eren cosa del passat. I dels bancs, feina tindran per trobar-ne algun.

Des d’aquí encoratgem a aquest consistori a que mica en mica vagi eliminant tots els espais amb arbres que resten a la ciutat, avançant-nos un altre cop a la resta de ciutats del país i a l’escalfament de la ciutat. Terrassa serà la primera ciutat del món a patir les conseqüències més directes del canvi climàtic. Benvinguda sigui la nova Plaça del Canvi Climàtic.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC