Elliot Fernández

Privatitzar serveis públics és la solució?

Publicat el: 15/01/2011 | Actualitzat el:

Els governs de la Unió Europea, inclòs el presidit pel socialista Rodríguez Zapatero, s’han llançat a la carrera de les privatitzaciones i la desregulació del sector públic. La subhasta ha començat. A Espanya són molts els organismes públics que en els darrers anys han anat a parar a mans privades. La llista és gran. I s’anuncien més privatitzacions: AENA, Loteries de l’Estat, estacions de tren … Alguns governs autonòmics ens asseguren, a més, que tal com estan les arques públiques més val tenir a mà una assegurança mèdica privada perquè la Seguretat Social té els dies comptats.

Tornem a la pregunta del titular: ¿privatitzar és la solució als problemes econòmics d’un país? Qui es beneficia: el ciutadà o el polític i/o empresari? No es deixin enganyar. La història recent demostra que la desregulació ha estat el mal que ens ha portat a l’actual situació de crisi econòmica. Reflexió final: Una mentida no es converteix en veritat per molt que la repeteixin.

El diari Público dedica un reportatge al tema de les privatitzacions en la seva edició de divendres 7 de gener de 2011. I també l’articulista Jesús Maraña escriu unes línies al respecte.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC