Elliot Fernandez
*Avís de cookies: utilitzem cookies de tercers per millorar la gestió d'aquest web.

Privatitzar serveis públics és la solució?

Els governs de la Unió Europea, inclòs el presidit pel socialista Rodríguez Zapatero, s’han llançat a la carrera de les privatitzaciones i la desregulació del sector públic. La subhasta ha començat. A Espanya són molts els organismes públics que en els darrers anys han anat a parar a mans privades. La llista és gran. I s’anuncien més privatitzacions: AENA, Loteries de l’Estat, estacions de tren … Alguns governs autonòmics ens asseguren, a més, que tal com estan les arques públiques més val tenir a mà una assegurança mèdica privada perquè la Seguretat Social té els dies comptats.

Tornem a la pregunta del titular: ¿privatitzar és la solució als problemes econòmics d’un país? Qui es beneficia: el ciutadà o el polític i/o empresari? No es deixin enganyar. La història recent demostra que la desregulació ha estat el mal que ens ha portat a l’actual situació de crisi econòmica. Reflexió final: Una mentida no es converteix en veritat per molt que la repeteixin.

El diari Público dedica un reportatge al tema de les privatitzacions en la seva edició de divendres 7 de gener de 2011. I també l’articulista Jesús Maraña escriu unes línies al respecte.

L'autor: Elliot Fernandez