Elliot Fernández

Sarkozy insisteix, Brusel·les l’atura, de moment

Publicat el: 07/10/2008 | Actualitzat el:

Se’n va quedar pendent ahir comentar dues notícies que van aparèixer a la premsa. Al matí els mitjans recollien la petició del president francès Sarkozy va llançar a la Unió Europea perquè reconsiderés la seva postura al voltant de la lluita contra contra la pirateria a Internet. Tot ve perquè el Parlament Europeu va rebutjar parcialment, com ja vaig informar aquí, les esmenes de l’eurodiputat Harbour per implantar un sistema d’avisos a aquells que violessin els drets d’autor. Ras i curt el president francès descontent amb aquesta decisió democràtica demanà ahir a Durao Barroso, president de la Comissió Europea, que tot i la negativa del 88% dels parlamentaris europeus tirés endavant aquestes mesures. D’això li diuen democràcia.

Ràpidament Barroso deixà clar que respectaria la decisió del Parlament Europeu i per tant no donaria suport a la proposta de Sarkozy d’implantar el sistema dels “tres avisos”, ja vigent a França. Ja vaig dir que la lluita per defensar els drets dels internautes no havia acabat i que els governs europeus, en aquest cas el francès, trigarien poc temps en presentar batalla. Com deia hem de seguir atents i no abaixar la guàrdia. L’era de la cibervigilància ha començat.

Autor: Elliot Fernandez
Creative Commons

Tots els continguts es publiquen sota llicència Creative Commons. Sou lliure de: compartir i adaptar el material en qualsevol mitjà i format, distribuir i comunicar públicament l'obra i fer-ne obres derivades sempre i quan no se'n faci un ús comercial.

Web realizada per HispanTIC